Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 02. 2014. 14:54 >> 15:04

ITALIJA BEZ PREMIJERA

Leta podnio neopozivu ostavku

Italijanski premijer Enriko Leta podnio je ostavku predsedniku Đorđu Napolitanu, koji će ubrzo imenovati novog premijera.

 

Leta je "podnio nepozivu ostavku", navodi se u saopštenju predsjedništva, prenio je AFP.

Leta se ranije obrati preko Tvitera, i zahvalio se svima koji su ga podržavali.

"Na putu sam da predam ostavku predsjedniku države. Hvala svima koji su me podržavali", napisao je Leta na toj društvenoj mreži. 

Vladajuća italijanska Demokratska stranka podržala je juče poziv novog lidera te partije Matea Rencija za hitno formiranje nove vlade, čime je uskraćeno povjerenje aktuelnom premijeru Enriku Leti, koji je u četvrtak najavio da će podneti ostavku.

Za predlog Rencija, koji je sada najveći favorit da postane novi premijer, na današnjem sastanku je glasalo 136 članova rukovodstva Demokratske stranke levog centra, a 16 njih se izjasnilo protiv.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније