Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

klix.ba [ R.B. ]

17. 04. 2023. 10:37 >> 10:37

UČESTVOVAĆE 26.000 VOJNIKA

Šveđani započinju najveću vojnu vježbu u posljednjih 25 godina

Ministarstvo odbrane Švedske saopštilo je kako će od danas u ovoj državi započeti održavanje odbrambene vježbe "Aurora 23" koja je opisana kao najveća vojna aktivnost u posljednjih 25 godina.

Kako je naglašeno, u ovoj vježbi učestvovaće 26.000 vojnika i biće uključene jedinice iz cijele države.

"Vježba će se izvoditi u vazduhu, na tlu i na moru. Prvenstveno, vojne aktivnosti će se održavati u južnoj Švedskoj i Gotlandu. Za izvođenje vježbi, prvenstveno će se koristiti poligoni Oružanih snaga Švedske, ali će se aktivnosti izvoditi i na privatnim posjedima", pojasnili su iz švedskog ministarstva.

Kada je riječ o dijelu vježbi koje će se održavati u vazduhu, iz Ministarstva odbrane Švedske su naglasili kako će u vježbama učestvovati borbeni avioni, helikopteri, transportni i drugi avioni koji će obavljati letovi iz nekoliko baza i civilnih aerodroma.

Ono što je interesantno, u ovoj vježbi neće učestvovati samo vojnici Švedske već i drugih zemalja.

"Američki marinci stigli su na sjever Švedske sa područja Norveške. Poljski padobranci su sletjeli u regiju Skane na jugu države. Pored ovih zemalja, u Švedskoj će na vježbama učestvovati još oficiri i vojnici iz 12 zemalja", saopšteno je.

Povodom održavanja masovne vojne vježbe oglasili su se i švedski vojni zvaničnici koji su poručili kako je ovakva aktivnost najbolja najava za ulazak Švedske u NATO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније