Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

28. 06. 2023. 20:43 >> 20:42

DESET DANA NAKON NESREĆE

Izvučeni ostaci podmornice Titan

Ostaci olupine podmornice Titan, u čijoj imploziji je poginulo svih pet putnika, izvučeni su danas na obalu, deset dana nakon nesreće.

Kako prenosi Dejli Mejl, na obalu kanadskog grada Sent Džona, izvučeni su komadi metala, kablovi i druge krhotine, koji su zatim prekriveni zaštitnim ciradama, utovareni na kamione i odvezeni na dalje procjene i ispitivanja.

Zvaničnici su otkrili područje na okeanskom dnu sa ostacima podmornice, na oko četiri kilometra ispod površine okeana, oko 500 metara udaljenosti od ostataka Titanika, ka kojem su se putnici podmornice uputili.

Kanadska Obalska straža je saopštila da je osnovala istražni odbor za pomorstvo (MBI), čiji je zadatak da otkrije što više detalja nesreće, kako bi se u budućnosti spriječile tragedije.

Podmornica kojom je upravljala firma Oceangate nestala je prije deset dana u vodama Atlantika pošto je izgubila kontakt, sat i 45 minuta nakon što je zaronila i nije se vratila na površinu u očekivano vrijeme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније