Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.B. ]

21. 07. 2023. 13:48 >> 13:50

DRŽAVA MANIPUR

Žene u Indiji zapalile kuću osumnjičenog za seksualno zlostavljanje

Žene u sjeveroistočnoj indijskoj državi Manipur napale su kuću glavnog osumnjičenog za slučaj seksualnog napada na dvije žene u toj državi koji je razbjesnio naciju, saopštila je danas policija.

"Mještanke su gađale kamenjem i zapalile djelove kuće koja pripada glavnom optuženom u jednom selu”, rekao je visoki policijski zvaničnik u glavnom gradu Imphalu Hemant Pandei, prenio je Rojters.

On je istakao da policija traži od žena da mirno protestuju, ali je rekao da razumije njihov bijes.

Protesti su planirani u nekoliko delova Indije, a grupe za zaštitu ljudskih prava zahtijevaju pravdu i brze istrage o najnovijem incidentu koji je pokrenuo pitanja o bezbjednosti žena u državi.

Seksualni napad se dogodio nakon izbijanja etničkih sukoba u maju, koje je izazvao sudski nalog da vlada razmotri proširenje posebnih pogodnosti koje uživa pleme Kuki u odnosu na većinsko stanovništvo Mejteja.

Jedna osoba je navodno odvukla dvije žene na ulice, a kasnije je podstakla rulju da ih siluje i natjerala ih da se šetaju nage, dodala je policija.

Silovanje se dogodio prije više od dva mjeseca, ali je privuklo pažnju nacije nakon što je kratak video postao viralan na društvenim mrežama početkom nedjelje.

Glavni osumnjičeni, stanovnik države Manipur, uhapšen je juče nekoliko sati nakon što je premijer Narendra Modi osudio navodni seksualni napad kao „sraman” i obećao preduzimanje oštrih mjera.

Još tri osobe su uhapšene, a policijski zvaničnik je kazao da se traga za najmanje još 30 osoba koje su bile umiješane u zločin.

Najmanje 125 ljudi je nastradalo, a više od 40.000 je napustilo svoje domove od izbijanja nasilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније