Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

26. 08. 2023. 19:26 >> 19:26

EVAN GERŠKOVIČ

Američki novinar uložio žalbu na produženje pritvora u Rusiji

Američki novinar Evan Gerškovič uložio je žalbu na odluku da mu se pritvor u Rusiji produži do kraja novembra, navodi se u sudskim dokumentima.

Moskovski gradski sud produžio mu je pritvor u četvrtak, što je izazvalo oštre reakcije zvaničnika američke vlade i lista Volstrit žurnal za koji Gerškovič radi.

Na sajtu suda je danas objavljeno da je Gerškovičeva odbrana uložila žalbu.

Sud je u junu odbio njegovu žalbu na raniju presudu da ga zadrži iza rešetaka do kraja avgusta.

Gerškovič je uhapšen krajem marta dok je bio na novinarskom zadatku i optužen je za špijunažu.

On i Volstrit žurnal negirali su da je špijunirao u Rusiji, a američka vlada proglasila ga je nezakonito pritvorenim i zatražila njegovo momentalno puštanje na slobodu.

Geršković je prvi američki novinar uhapšen u Rusiji pod optužbom za špijunažu od kraja Hladnog rata i prijeti mu kazna do 20 godina zatvora ako bude osuđen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније