Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

07. 09. 2023. 10:44 >> 10:44
2

NATO

Stoltenberg: Ukrajina napreduje u protivofanzivi

Ukrajinske snage probile su rusku obranu i napreduju u protivofanzivi protiv moskovskih trupa, rekao je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Kako prenosi AFP, Stoltenberg je poslanicima u Evropskom parlamentu kazao da Ukrajinci postepeno osvajaju teritorije što, kako je rekao, pokazuje koliko je važno da saveznici nastave sa podrškom toj državi.

"Ovo je teška borba, ali oni su uspjeli da probiju odbrambene linije ruskih snaga i kreću se naprijed", naveo je Stoltenberg.

Ukrajina tvrdi da je probila rusku prvu liniju odbrane, ali priznaje i da je višemjesečna ofanziva prema jugu bila sporija nego što se očekivalo i da je donijela velike žrtve njenim snagama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније