Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

23. 09. 2023. 16:22 >> 16:22

U 98. GODINI

Preminuo bivši predsjednik Italije Đorđo Napolitano

Bivši predsjednik Italije Đorđo Napolitano preminuo je u 98. godini, nakon što je zbog teškog zdravstvenog stanja primljen u bolnicu Spalancani u Rimu.

Napolitano je preminuo u istoj bolnici u Rimu, u kojoj je prije godinu dana imao operaciju stomaka.

Rođen je u Napulju i bio je 11. predsjednik Italije.

Kako prenosi RTS, na čelu države bio je od 15. maja 2006. do 14. januara 2015, kao prvi predsjednik koji je izabran dva puta.

Napolitano je bio prvi čelnik komunističke partije koji je dobio vizu za Sjedinjene Američke Države u proljeće 1978. godine, kada je predsjednik SAD-a bio Džimi Karter.

Tada je imao priliku i da govori na nekoliko američkih univerziteta, dok nijednom drugom članu komunističke partije, iz koje god zemlje, nije bilo dozvoljeno ni da uđe u SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније