Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

16. 10. 2023. 22:37 >> 22:52

POD PRITISKOM

Njemačka zbog migranata uvodi nadzor granica

Pod pritiskom dolaska velikog broja migranata Vlada Njemačke je danas obavijestila Evropsku komisiju o uspostavljanju privremenog policijskog sistematskog nadzora granica s Poljskom, Češkom i Švajcarskom, kako je od 2015. godine na granici s Austrijom.

Ministarka unutrašnjih poslova Nensi Feser je prošlog mjeseca naredila da se pojača policijska kontrola duž granica na istoku, ali tada nije bila pomenuta Švajcarska.

Feser je danas u saopštenju ukazala da je "posao švercera sve brutalniji i beskrupulozniji", te navela nesreću na autoputu u Bavarskoj u petak u kojoj je poginulo sedam ljudi kada se kombi pretovaren migrantima prevrnuo dok je bježao od policijske patrole.

Najavljeno je i donošenje zakona radi olakšavanja deportacije neuspješnih tražilaca azila.

Skloništa za migrante i izbjeglice širom Njemačke su posljednjih mjeseci puna jer se jednom milionu Ukrajinaca koji su došli bježeći od rata u svojoj zemlji, svakodnevno pridodaje znatan broj migranata - tražilaca azila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније