Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 04. 2014. 11:04 >> 11:04
1

FRANCUSKA

Izgubilo se 2300 bočica smrtonosnog virusa

SARS je vrlo opasan virus koji ubija oko 10 odsto zaraženih, no u institutu kažu da nema razloga za paniku.

Ugledni francuski Institut Paster u ponedjeljak je priznao da je izgubio 29 kutija s 2349 bočica smrtonosnog virusa SARS, prenosi "The Local". 

U institutu su tokom inventure shvatili da bočice nedostaju i pozvali su francusku agenciju za zdravstvenu bezbjednost da im pomogne u potrazi. Zaposleni u agenciji četiri dana su tragali za bočicama, ali nijesu ništa našli.

"Te bočice nemaju zarazni potencijal"', poručili su zaposleni.

Institut je i zvanično pozvao francuske vlasti da otvore istragu o nestalim bočicama, za koje vjeruju da su mogle biti uništene bez ikakvog traga. Razlog nestanka nije još jasan.

"Teorija ljudske greške najvjerojatnija je, ali ne isključujemo nijednu mogućnost", rekao je glavni direktor instituta Kristijan Brešot.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније