Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 04. 2014. 17:57 >> 17:57

BOSANSKE TINEJDŽERKE

Ratnice džihada udaće se u Siriji

Dvije maloljetne Bosanke iz Beča, Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), koje su prije nedjelju dana pobjegle iz porodičnog doma da bi otišle u džihad u Siriji, najavile su preko interneta da će se uskoro udati.

One kažu da udajom njihov položaj na frontu u "svetom ratu" dobija na značaju, prenose austrijski mediji. Prema glasinama koje kruže, djevojke, koje su se avionom preko Turske uputile u Siriju, navodno su već tamo stigle, a za njima traga i Interpol.

Učenice iz Beča dobile su buduće supružnike kako bi mogle "slobodno" da se kreću u Siriji, a to je prema islamskom zakonu dozvoljeno ženama samo u korist "svetog rata".

Inače sada je gotovo sigurno da su djevojke bosanskog porijekla prije napuštanja Austrije redovno pohađale nastavu u radikalnoj džamiji "Altun Alem" u drugom bečkom okrugu, koja je centar okupljanja salafista koji propagiraju ekstremističko, nasiljem prožeto, tumačenje islama.

U "Altin Alem" džamiji, u oktobru su se okupili poznati zagovornici džihada iz Nemačke i organizovali prikupljanje novca za borce u Siriji, a među radikalnim muslimanima u Austriji ima puno onih porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније