Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 04. 2014. 21:41 >> 21:39
1

ZATRAŽIO PODRŠKU SAD

Jacenjuk: Putin sanja SSSR

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk smatra da Rusija podriva globalnu stabilnost i napore usmjerene ka neširenju nuklearnog oružja u atmosferi ukrajinske krize.

Jacenjuk je gostujući na američkoj televiziji NBC zatražio finansijsku i ekonomsku podršku i pomoć modernizaciji ukrajinske vojske, ali ipak nije zatražio i oružje, prenosi AFP.

"Svijet ima razloga da bude zabrinut zbog Putinovih namjera i zbog onoga što je Ruska Federacija učinila na podrivanju globalne stabilnosti", kazao je Jacenjuk.

"Oni su zapravo eliminisali programe neširenja nuklearnog oružja", dodao je on misleći pritom na Memorandum iz Budimpešte iz 1994. na osnovu kojeg je Ukrajina predala svoj nuklearni arsenal u zamjenu za garantovanje suvereniteta od strane Moskve i zapadnih sila, navodi AFP.

"Kristalno je jasno da danas Rusija predstavlja globalnu prijetnju, kao i prijetnju za EU i samu Ukrajinu", rekao je Jacenjuk.

On je, takođe, optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina za ekspanzionističke ambicije.

"Predsjednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje. Bog zna gdje će se na kraju zaustaviti", kazao je Jacenjuk za NBC.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније