Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

К.Р. [ Beta ]

27. 11. 2023. 20:53 >> 20:54
1

ISAK HERCOG

Predsjednik Izraela upozorio Maska da je platforma X puna antisemitizma

Predsjednik Izraela Isak Hercog rekao je vlasniku platforme X Ilonu Masku da je ta društvena mreža puna antisemitizma i da on ima "veliku ulogu" u borbi protiv tog fenomena.

Na sastanku u predsjedničkoj rezidenciji u Jerusalimu, Hercog se osvrnuo na Maskov obilazak kibuca Kfar Aza na jugu Izraela, razorenog u napadima Hamasa 7. oktobra i na snimke zločina koje je počinila ta palestinska islamska organizacija, rekavši da je to pokazatelj kako mržnja može da vodi do ubistva, prenijeli su izraelski mediji.

„Na nesreću, mi smo preplavljeni antisemitizmom. To je mržnja prema Jevrejima i ona utiče na čitav pojam ponašanja ljudskih bića na tako mnogo mjesta u svijetu. I vi možete veliku ulogu da odigrate. Ja mislim da je potrebno da se borimo protiv toga zajedno, jer pod platformama koje vi vodite, nažalost, usidreno je mnogo stare mržnje“, rekao je Hercog.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније