Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Politika.rs ]

24. 12. 2023. 17:34 >> 17:35
Čitaj mi:

RIMOKATOLIČKI POGLAVAR

Papa Franjо: Mislim u ovim danima na Palestinu i Ukrajinu

Papa Franja izrazio je danas povezanost sa žrtvama rata i pozvao vjernike da za Božić slave Isusovo rođenje bez bacanja hrane, dijeleći ono što imaju sa onima kojima je potrebno.

„Blizu smo naše braće i sestara koji pate zbog rata”, rekao je papa tokom molitve Angelus i istakao da misli na Palestinu, Izrael i Ukrajinu.

Dodao je da misli i na „sve one koji pate zbog bijede, zbog gladi, zbog ropstva”.

Na Badnji dan, papa je pozvao hrišćane da provedu dan „u molitvi, u toploj naklonosti i trezvenosti”.

„Nemojmo miješati slavlje sa preteranom konzumacijom”, istakao je papa Franja, pozivajući vjernike da Božić proslavljaju jednostavno, bez viška hrane i „dijele sa onima kojima nedostaju potrepštine ili društvo”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније