Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J.

22. 01. 2024. 15:21 >> 15:21

SNIJEG MNE PRESTAJE DA PADA

U klizištu na juzgozapadu Kine zatrpano 47 osoba

Četrdesetsedam osoba je zatrpano u klizištu u udaljenom mjestu u provinciji Junan na jugozapadu Kine dok je više od 200 hitno evakuisano, javili su danas državni mediji.

Za sada nema vijesti o poginulim ili povrijeđenim osobama, a ne zna se ni šta je izazvalo današnje klizište, a snimci pokazuju da je snijeg prekrio tle i da nastavlja da pada.

Drama se dogodila jutros oko 6.00 po lokalnom vremenu u selu Liangšui u kantonu Džengsiong, javila je kineska agencija Sinhua i dodala da je zatrpano 18 kuća.

"Više od 200 mještana hitno je evakuisano, 10 bagera, 33 vatrogasnih kamiona i više od 200 spasilaca učestvuje u akciji spasavanja", javila je javna televizija CCTV.

Snimci na kineskoj društvenoj mreži Dujin pokazuju planinsko selo prekriveno snijegom i kuće djelimično zatrpane klizištem.

Predsjednik Kine Si Đinping naredio je spasiocima da učine sve što je moguće, prenosi CCTV.

Junan je planinska provincija u kojoj žive brojne etničke grupe i spada među najsiromašnije u Kini.

Klizišta se nalazi oko 1.600 kilometra jugozapadno od Šangaja i oko 350 kilometra sjeveroistočno od glavnog grada provincije Kunbinga.

Prema kineskoj meteorološkoj službi, temperature u kantonu Džensiong su oko nula stepeni tokom dana i padaju na minus četiri noću.

Klizišta su česta na planinskom jugozapadu Kine, posebno posle padavina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније