Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

24. 01. 2024. 17:43 >> 17:52
Čitaj mi:

SANDERS

"Britanci da budu spremni da služe vojsku, ako dođe do rata sa Rusijom"

Ljudi u Velikoj Britaniji treba da budu spremni da služe vojsku u slučaju rata sa Rusijom, upozorio načelnik Generalštaba britanske vojske Patrik Sanders.

On je pozvao britanske vlasti da "mobilišu naciju" da se pripreme za rat sa Rusijom, u govoru na Međunarodnoj izložbi oklopnih vozila u Londonu, prenio je briselski portal Politiko.

Iako ne podržava regrutaciju, Sanders je naglasio potrebu za "promjenom" u stavu britanske javnosti kako bi bila mentalno spremna za vojni sukob sa Rusijom.

Sandersov govor je uslijedio nakon što su prethodno drugi zapadni vojni lideri i najviši odbrambeni zvaničnici upozorili na rizik od velikog rata između Moskve i NATO.

Nakon napada na Ukrajinu, vlada predsjednika Rusije Vladimira Putina pojačala je, kako navodi portal, ratnohuškačku retoriku protiv susjednih zemalja, uključujući baltičke zemlje koje su članice NATO i Moldaviju.

Prošle nedjelje njemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da je ruski napad na NATO moguć za pet do osam godina.

Holandski admiral Rob Bauer, visoki zvaničnik NATO, ranije je rekao da se vojni blok suočava sa "svijetom koji je najopasniji tokom više decenija" i pozvao na "borbenu transformaciju NATO".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније