Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

14. 02. 2024. 11:28 >> 11:27
Čitaj mi:

RUDNIK ZLATA

Turska: Nastavljena potraga za više rudara nakon klizišta

Stotine spasilaca u Turskoj nastavljaju danas potragu za najmanje devet radnika, zarobljenih u rudniku zlata na istoku zemlje koji je pogođen ogromnim klizištem. Klizište se pokrenulo u utorak u rudniku Kopler u blizini Iliča, u planinskoj pokrajini Erzindžan, na istoku Turske, prenosi AP.

Oko 800 spasilaca, među kojima su policijski i vojni timovi, raspoređeno je u potrazi za devet rudara, za koje se strahuje da su ostali zatrpani u rudniku, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Pokrenuta je istraga o ovoj katastrofi, a stručnjaci su u međuvremenu upozorili da bi klizište moglo da nosi rizike po životnu sredinu.

Ovaj rudnik je zatvoren 2020. godine nakon curenja cijanida u reku koja se proteže kroz Tursku, Siriju i Irak navodi AP. Ponovo je otvoren dvije godine kasnije nakon što je kompanija kažnjena i operacija čišćenja završena, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније