Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

21. 02. 2024. 14:00 >> 14:10
Čitaj mi:

KANDIDAT ZA LIDERA SAD

Tramp: Navaljni bio hrabar čovjek, nije trebao da se vrati u Rusiju

Kandidat za američkog predsjednika Donald Tramp uporedio je svoje pravne probleme sa progonom vođe ruske opozicije Alekseja Navaljnog, koji je prošle nedjelje preminuo u zatvoru.

Tramp je kazao da je za Navaljnog bilo bolje da je ostao izvan svoje države i odatle pričao.

Tramp nije istakao da je neko kriv za smrt Navaljnog.

Navaljni je bio veoma hrabar čovjek. Vjerovatno nije trebalo da se vrati u Rusiju", poručio je Tramp u intervjuu za Foks njuz. 

Predsjednik SAD Džozef Bajden, kao i mnoge druge zapadnjačke vođe, za smrt Navaljnog okrivili su ruskog lidera Vladimira Putina.

isto smatra i Niki Hejli, Trampova republikanska suparnica za predsjedničku kandidaturu.

U intervjuu, Tramp je negodovao zbog kazne od 355 miliona dolara koja mu je dodijeljena zbog pronevere. Rekao je da ga to podsjeća na Navaljnog i da se radi o obliku komunizma ili fašizma.

"To se dešava i u našoj državi. Na puno načina pretvaramo se u komunističku državu. Samo zato što sam u politici, provlače me kroz osam, devet suđenja", poručio je on. 

Podsjetimo, Kremlj je porekao učestvovanje u smrti Navaljnog. Takođe su poručili da su optužbe Zapada da je Putin organizovao ubistvo Navaljnog neprihvatljive.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније