Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

04. 03. 2024. 14:26 >> 14:26
Čitaj mi:

TAJLANDSKO PRAVOSUĐE

Šinavatra oslobođena optužbe za korupciju

Tajlandsko pravosuđe oslobodilo je danas bivšu premijerku Jinglak Šinavatru optužbi i zatvorske kazne, u jednom od korupcionaških slučajeva u vezi sa njenim kontroverznim upravljanjem tokom trogodišnje vlasti.

Vrhovni sud je jednoglasno oslobodio bivšu premijerku optuženu za pronevjeru na tenderu 2013. u vezi sa infrastrukturnim projektom vrijednim 240 miliona bata (6,2 miliona eura).

Jinglak Šinavatra "nije imala namjeru" da se lično obogati, ocijenilo je devet sudija.

Bivša premijerka (56) koja živi u izgnanstvu jedna je od figura u uticajnom klanu koji predvodi njen brat Taksin Šinavatra, koji više od 20 godina zauzima centralno mjesto u političkom životu Tajlanda.

Na vlasti između 2011. i 2014. godine, Jinglak Šivanatra smijenjena je vojnim udarom, kao i njen brat 2006. U egzilu je od 2017. da bi izbjegla ranije izrečenu petogodišnju zatvorsku kaznu zbog korupcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније