Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

17. 03. 2024. 14:18 >> 14:23

Joav Galant

Ministar odbrane Izraela: Vratićemo sve taoce kući

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da je Izrael posvećen vraćanju kući svih talaca koje drži Hamas u Pojasu Gaze.

Galant je, govoreći na komemoraciji na vojnom groblju na Brdu Hercl u Jerusalimu za pale izraelske vojnike čije se konačno mjesto počinka ne zna, rekao da je ta posvećenost istinska u borbama sada i važiće za sve izraelske ratove.

"Uz 112 živih talaca koji su vraćeni na osnovu sporazuma i u operativnim aktivnostima, izraelska vojska (IDF) i osoblje Šin Beta (izraelska bezbjednosna služba) su vratile i jedanaestoro ubijenih talaca da bi bili sahranjeni u Izraelu", rekao je ministar odbrane.

On je dodao da je odbrambeni establišment pod njegovim rukovodstvom obavezan da "iskoristi svaku mogućnost, uključujući trenutnu, da vrati taoce njihovim porodicama", prenijeli su izraelski mediji.

U napadima na jug Izraela 7. oktobra palestinski ekstremisti predvođeni Hamasom ubili su oko 1.200 ljudi i oteli i u Pojas Gaze odveli oko 250 talaca.

Posle toga je izbio rat u kojem je do danas u Gazi ubijeno više od 31.000 Palestinaca.

Vjeruje se da je u Gazi zatočeno još 130 talaca, ali se zna da nisu svi živi.

Porodice talaca protestovale su sinoć u Tel Avivu kao i blizu rezidencije izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u Jerusalimu.

U obraćanju okupljenima javno se apelovalo na Vladu Izraela da postigne sporazum o primirju u Gazi i oslobađanju talaca što prije, kako bi se svi koji su već 162 dana u zatočeništvu vratili kući.

Očekuje se da izraelska delegacija uskoro otputuje u Katar na nastavak pregovora o primirju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније