Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

06. 05. 2024. 21:38 >> 21:38
Čitaj mi:

HAMAS PRISTAO

Predlog sporazuma ima tri faze i uključuje povlačenje Izraela iz Gaze

Predlog sporazum o primirju u ratu sa Izraelom koji je večeras prihvatio Hamas uključuje tri faze sa ciljem trajnog prekida vatre, prenosi agencija AFP, pozivajući se na izjavu Halila al Haje, visokog zvaničnika ove militantne palestinske organizacije.

Svaka od tri faze traje 42 dana i uključuje potpuno povlačenje Izraela iz Pojasa Gaze, povratak raseljenih lica i razmjenu talaca koje drži Hamas za palestinske zatvorenike koje drži Izrael, u cilju "trajnog prekida vatre", izjavio je Halil za Al Džaziru.

U međuvremenu, kako se vijest o prihvatanju primirja proširila, u djelovima Gaze Palestinci su počeli da slave, izvještava CNN.

Ova vijest došla je samo nekoliko sati pošto su Izraelcu pozvali stanovništvo na istoku grada Rafe da se "smjesta evakuiše".

U Rafi se nalazi 1,2 milion palestinskih izbjeglica iz drugih djelova Pojasa Gaze, a Izrael je uporno govorio da priprema napad na taj grad, uprkos protivljenju SAD, kao svog najvažnijeg saveznika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније