Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

08. 05. 2024. 10:32 >> 10:32
Čitaj mi:

zbog svjedočenja Stormi Danijels

Sudija odbacio molbu da poništi suđenje Trampu

Sudija njujorškog suda Huan Merčan odbacio je molbu advokata bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa Toda Blanša da poništi suđenje u slučaju povodom optužbi za prikrivanje isplate 130.000 dolara glumici filmova za odrasle Stormi Danijels.

Trampova odbrana je tvrdila da je svjedočenje Stormi Danijels imalo neosnovane predsrasude, odnosno da predstavlja gotovo nepopravljivu štetu.

Blanš je sudiji napomenuo da smatra da je svjedočenje Danijels “toliko štetno da postoji rizik da porota neće moći da se fokusira na dokaze koji su zaista važni“, prenosi Rojters.

Sudija je bio drugog mišljenja.

“Slažem se da bi bilo bolje da su neke stvari ostale neizrečene, ali ne vjerujem da bi proglašenje pogrešnog suđenja bilo opravdano“, zaključio je Merčan.

Tramp je optužen za za falsifikovanje poslovne evidencije radi prikrivanja da je Stormi Danijels platio 130.000 dolara tokom predsjedničkih izbora 2016. u zamjenu za njeno ćutanje o njihovom navodnom emotivnom susretu.

On negira da je ikada imao odnos sa Danijels i takođe se izjasnio da nije kriv za 34 krivična djela falsifikovanja poslovne evidencije.

Danijels je danas svjedočila da je Trampa posjetila u njegovom penthausu.

Kako je navela, nakon što je izašla iz kupatila, bila je uplašena kada je vidjela Trampa u boksericama.

Tramp je, kako tvrdi, stao između nje i vrata, ali “ne na zastrašujuć način“.

Danijels je dodala da se ne sjeća šta se dogodilo potom, prenosi Gardijan.

Navela je da se ne sjeća kako je došlo do seksualnog odnosa, ali je dodala da nije bila pod uticajem alkohola ili narkotika.

Svjedočila je da su joj se nakon toga tresle ruke dok je pokušavala da se obuje, kao i da joj je bivši predsjednik rekao da bi trebalo uskoro da se sretnu ponovo.

Danijels je takođe tvrdila da je rekla da je Melanija Tramp lijepa, na šta joj je Donald odgovorio da ne brine, jer čak ni ne spavaju u istoj sobi.

Pred porotom je svjedočila da joj je Donald Tramp tokom susreta rekao da ga podsjeća na njegovu kćerku Ivanku.

“Podsjećaš me na moju kćerku, pametna je i plava i lijepa, i nju ljudi takođe potcenjuju“, navodno je rekao Tramp.

Ona je svjedočila da joj, kada su se prvi put upoznali 2006, Tramp nije tražio da njihovo poznanstvo drži u tajnosti.

Tužioci tvrde da je Tramp lažno označio isplate svom advokatu Majklu Koenu 2017, i predstavio ih kao honorar, a da je taj novac Koen zapravo uplatio Danijels.

Oni navode da to predstavlja nezakonitu šemu koja je kroz kupovinu ćutnje uticala na izbore 2016. godine.

Tužioci su sudu takođe pokazali da se potpis bivšeg predsjednika nalazi na isplatama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније