Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

08. 05. 2024. 13:20 >> 13:20

širi se preko zagađene hrane

UN zabrinute zbog desetina slučajeva kolere poslije poplava u Keniji

Ujedinjene nacije su danas izrazile zabrinutost pošto je prijavljeno nekoliko desetina slučajeva kolere u Keniji pogođenoj poplavama.

Po podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), 44 slučaja kolere su u jednoj od oblasti najteže pogođenih poplavama, u okrugu rijeke Tana u istočnoj Keniji.

"Vjerujem da ćemo sa tamošnjom vladom i nacionalnim i međunarodnim partnerima moći da obuzdamo bolest", rekao je koordinator UN u Keniji Stiven Džekson i ukazao da kolera uvek izaziva veliku zabrinutost.

Kolera je akutna crevna infekcija koja se širi preko zagađene hrane i vode i izaziva tešku dijareju, povraćanje i grčeve mišića. Ta bolest je posebno opasno za malu djecu.

U poplavama u Keniji je po posljednjim zvaničnim podacima poginulo 238 ljudi, dok je više od 200.000 ljudi ostalo bez krova nad glavom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније