Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 07. 2014. 17:31 >> 17:35

NOVI IZBORI?

Ukrajinski premijer podnio ostavku

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk podnio je ostavku na tu funkciju, javile su agencije.

Kako je prenio Ukrinform, Jacenjuk je u parlamentu rekao da ostavku podnosi u vezi sa raspadom vladajuće koalicije i blokiranjem zakonskih inicijativa.

"U vezi sa raspadom skupštinske koalicije, kao i sa neprihvatanjem nekoliko važnih predloga zakona, saopštavam da podnosim ostavku", rekao je Jacenjuk.

Ukrajinska demokratska alijansa za reforme i partija Sloboda istupile su iz koalicije, saopštili su šefovi njihovih poslaničkih grupa, tvrdeći da su pokrenuli proces raspuštanja skupštine i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Nešto kasnije, ukrajinski predsjednik Porošenko pozvao poslanike da nastave da rade na rješavanju važnih pitanja, bez obzira na raspad parlamentarne vladajuće koalicije. On je dodao da društvo želi resetovanje vlasti.

"Uvjeren sam da istupanje poslanika iz vladajuće koalicije ne bi trebalo da parališe rad parlamenta", rekao je Porošenko. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније