Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 03. 2013. 12:59 >> 12:50
1

PREPRODAVALI TELEFONE

SAD: Uzeli 4 miliona dolara uz pomoć beskućnka

Američka policija uhapsila je bračni par iz Sakramenta, koji je, uz pomoć beskućnika, mobilne telefone iz SAD-a preprodavao u Kini i na taj način zaradio skoro četiri miliona dolara.

Šo Lin Ven (39) i njegova supruga Juting Tan (27) su optuženi da su angažovali beskućnike širom SAD-a, koji su sklapali ugovore sa mobilnim operaterima, i tako kupovali telefone po niskim cijenama, a zatim ih preprodavali u azijskoj zemlji. Beskućnike, kojima su davali neku malu nadnoknadu, bračni par je nalazio preko posrednika u rehabilitacionim centrima i skloništima.

Telefone u Kini prodavali su i po dvije hiljade eura, a operaterima, naravno, nijesu planirali da plaćaju pretplatu.

Par je uhapšen nakon višemjesečne policijske istrage i tada je kod njih pronađeno 408 telefona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније