Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 08. 2014. 12:57 >> 12:57
2

OPTUŽBE

Berlin: Katar finansira džihadiste

Njemački ministar za razvojnu pomoć Gerd Miller optužio je Katar za finansiranje džihadističke Islamske države (IS), koja deluje u Siriji i Iraku.

"Ovakva priča uvijek ima nešto što joj prethodi. Ko finansira te trupe? Da vam pomognem: riječ je o Kataru", rekao je Miler u intervjuu televizijskoj stanici ZDF, a prenijela agencija AFP.

Ranije je njemački vicekancelar Zigmar Gabrijel apelovao da bude pokrenuta debata o tome ko finansira IS, ali nije optužio nijednu zemlju.

Berlin će u narednih nekoliko dana odlučiti da li će poslati iračkim kurdima nevojnu pomoć ili oružje.

Za Njemačku je uključivanje u konflikte kontroverzno pitanje, s obzirom na istoriju te zemlje u dva svjetska rata, zbog čega vlada u Berlinu nerado šalje trupe u strane zemlje u kojima bijesne konflikti, a nikad ne šalje oružje u ratne zone, podsjeća AFP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније