Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 03. 2013. 09:08 >> 09:28

USPJEŠNA AKCIJA

Poljska: Spašeni rudari

Poljske spasilačke službe izvukle 19 rudara koji su osam sati bili zaborobljeni u rudniku pošto je posle sinoćnog zemljotresa došlo do urušavanja, javlja BBC.

 

Spasilačke ekipe prokopale su tunel da bi došle do rudara i izvukle ih na površinu, izjavio je za Rojters Darijus Viborski, portparol kompanije KGHM koja upravlja rudnikom i dodao da su svi rudari živi.

"Spasioci si uspjeli da prokopaju otvor kroz koji rudari jedan po jedan izlaze" rekao je Viborski. On je izjavio da je u ovom trenutku teško reći u kakvom su stanju rudari i da su u toku ljekarski pregledi.

Do urušavanja rudnika došlo je nakon zemljotersa koji je pogodio region Šlezije, na jugozapadu Poljske, u kome se nalazi rudnik sinoć u 22.09 sati po lokalnom vremenu.Tada su radnici na površini izgubili na nekoliko sati komunikaciju sa onima koji su ostali zarobljeni u rudniku.

Rudnik Rudna se nalazi oko 400 kilometara jugozapadno od prijestonice Poljske u regionu Šlezije nedaleko od granice Poljske sa Njemačkom i Češkom Republikom

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније