Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 08. 2014. 14:32 >> 14:30

PRIMLJEN U BOLNICU

Njemačka: Stigao prvi pacijent ebole

Senegalski stručnjak SZO, koji je zaražen virsom ebole, primljen u bolnicu u Hamburgu i prvi je pacijent ebole u Njemačkoj, saopštile su njemačke vlasti.

"Avion s pacijentom je sletio danas u 10 sati", saopštila je aerodromska služba Hamburga.

Epidemiolog, čije ime nije saopšteno, zarazio se u Sijera Leoneu i prebačen je u univerzitetsku bolnicu u Hamburgu koja je specijalizovana za veoma infektivne bolesti. 

SZO je krajem jula uputio zahtjev toj ustanovi za liječenje jednog svog stručnjaka koji je u međuvremenu umro od ebole. 

Frans pres navodi da je jedan Britanac, koji živi u Sijera Leoneu gdje se razbolio od ebole, u nedjelju hospitalizovan u Londonu. 

Prema posljednjem bilansu Svjetske zdravstvene organizacije, 1.427 osoba je umrlo od te bolesti od 2,615 inficiranih slučajeva. 

Ebola je pogodila Gvineju. Liberiju, Sijera Leone, Nigeriju i od skora i Kongo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније