Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 08. 2014. 22:33 >> 22:33
4

SAD TVRDE

Rusija diriguje kontraofanzivom

Vlada SAD uvjerena je da Rusija diriguje novom vojnom kontraofanzivom na istoku Ukrajine, kojom se pomaže proruskim pobunjenicima.

Portparolka Stejt departmenta Džen Psaki izjavila je da je Rusija poslala nove kolone tenkova i oklopnih vozila u Ukrajinu, kao i raketne bacače.

Psaki je rekla da ovi upadi ukazuju da je "kontraofanziva kojom upravlja Rusija vjerovatno u toku" na pobunjenim područjima Donjecka i Luganska. 

Ona je ocijenila da je Rusija neiskrena u pogledu svojih postupaka - čak i prema svojim građanima i da su neke ruske jedinice poslate 48 kilometara duboko u ukrajinsku teritoriju, a da pri tom ni vojnici ni njihovi roditelji nijesu upoznati kuda su upućeni. 

Psaki je rekla da sahrane u Rusiji i upućivanje ranjenih vojnika na liječenje u bolnicu u Sankt Peterburg pokazuju šta Rusija zapravo radi. 

Portparolka Stejt departmenta nije spomenula nikakav američki odgovor na dešavanja na istoku Ukrajine, ali je rekla da SAD imaju na raspolaganju opcije, poput nevojne pomoći ukrajinskoj vojsci i sankcija koordinisanih s evropskim saveznicima. 


Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније