Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 03. 2013. 14:13 >> 14:02

U 84.GODINI

Preminuo predsjednik Bangladeša

Predsjednik Bangladeša Zilur Rahman, preminuo je u 84. godini u srijedu u bolnici u Singapuru, u koju je primljen zbog problema sa bubrezima i disajnim putevima.

Rahman je bio 19. predsjednik Bangladeša i viši zvaničnik predsjedništva Lige Aamija. 

"Predsjednik je umro ovdje u bolnici u Singapuru u 18:47 sati po lokalnom vremenu", rekao je Visoki povjerenik Bangladeša u Singapuru, agenciji AFP.

Rahman je bio jedan od ključnih ljudi vladajuće stranke Lige Avamija i blizak prijatelj prvog predsjednika Bangladeša, šeika Mujibura Rahmana.

Zatvorske kazne

Zillur Rahman je, tokom rata za nezavisnost od Pakistana 1971. osuđen na 20 godina zatvora, a ponovo je zatvoren na četiri godine nakon atentata na Mujibura 1975.

Kratko je bio zatvoren i nakon izbora 1986., kada je kao predstavnik Lige Avamija bio predstavnik u parlamentu. 

Izborna komisija Bangladeša je Rahmana proglasila predsjednikom 11. februara 2009. jer nije imao protivkandidata, budući da je njegova Liga Awamija osvojila ogromnu većinu mjesta na parlamentarnim izborima, koji su se održali malo prije njegovog proglašenja za predsjednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније