Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 09. 2014. 09:47 >> 10:26

"MIRNO RJEŠENJE"

Lavrov: Nećemo intervenisati u Ukrajini

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov potvrdio da neće biti vojne intervencija Rusije u Ukrajini ali da se ukrajinska vojska mora povući s položaja s kojih može da gađa civilne ciljeve

"Računam veoma na pregovore zakazane za danas, prije svega fokusirajući se na sporazum o hitnom i bezuslovnom primirju", rekao je ruski ministar inostranih poslova povodom sastanka trilateralne Kontakt-grupe u Minsku kojoj će prisustvovati predstavnici Ukrajine, OEBS-a, Rusije i, vjerovatno, proruskih snaga sa ukrajinskog istoka.

Lavrov je potvrdio da ruske vojne intervencije u Ukrajini neće biti i da je Moskva "isključivo za mirno rješavanje te najteže krize, te tragedije", prenela je agencija AFP. 

"Moramo da sjednemo i razgovaramo, ali ne da insistiramo na nerealnim zahtjevima da se 'pobunjenici' odreknu oružja i ostavimo da budu ubijeni. To je sve što Petro Aleksejevič Porošenkov mirovni plan cilja", rekao je Lavrov u susret sa studentima na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose. 

Ukoliko novih sankcija Evropske unije (EU) ili Sjedinjenih Američkih Država (SAD) bude, Lavrov je naveo da će to primorati Rusiju da zaštiti svoju privredu, građane i preduzeća". 

"U slučaju novih sankcija zbog ukrajinske krize, mi ćemo, prije svega, poći od naših sopstvenih interesa - zaštite naše ekonomije, zaštite naše socijalne sfere, zaštite našeg biznisa i u isto vrijeme izvući zaključke iz akcija naših partnera", rekao je Lavrov, dodaje agencija Rojters. 

Govoreći o isključenju Rusije iz Grupe osam zbog aneksije Krima, Lavrov je naveo da je taj "forum izgubio mnogo na svom značaju od formiranja šire G20".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније