Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 09. 2014. 18:07 >> 18:07

SAD

Policija ubila još jednog crnog mladića

Policija oblasti Juta usmrtila je 22-godišnjeg Darijena Hanta iz Saratoga Springsa, u saveznoj američkoj državi Juti, a njegova majka Suzan vjeruje da bi ishod bio drugačiji da njen sin nije crn, piše “USA Today”.

Suzan Hant je istakla da porodica želi da zna šta je dovelo do ubistva njenog sina. Policija je juče u saopštenju navela da je mladić nasrnuo na njihove službenike sa mačem.

Policija je došla zbog prijave o “sumnjivom muškarcu koji se šeta pored radnji duž ulice Redvud road, noseći sa sobom mač koji liči na samurajski”.

“Kad su se policajci obratili Darijenu Hantu, on je zamahnuo mačem i nasrnuo na službenike mačem, nakon čega je upucan”, naveo je glavni zamjenik pravobranioca oblasti Juta Tim Tejlor u saopštenju.

Majka Darijena Hanta je, prije nego što je objavljeno saopštenje, izjavila za “Dezeret njuz” da su policajci ubili njenog sina jer je crn.

“Nikad ne bi pucali u bijelog dječaka sa malim mačem dok on beži. Ti glupavi policajci su mislili da moraju da ubiju zbog igračke. On je moja beba. On je moja porodica. A oni su upropastili moju porodicu”, rekla je Suzan Hant.

Istraga je u toku. Kako je navela Suzan Hant, na osnovu ograničenih informacija koje su proslijeđene porodici, smatra se da je policija pucala tokom sukoba, više puta, dok je njen sin bježao.

Suzan je navela da je njen sin nosio katanu, suvenirski mač koji je kupio u azijskoj radnji za poklone, i da ima zaobljenu ivicu, a ne oštricu.

Majka Darijena Hanta je bijela, a njegov otac je crn. Suzan Hant se nedavno vratila u Jutu nakon razvoda, da započne novi život sa svojom porodicom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније