Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 03. 2013. 10:31 >> 10:32

LONDON

Uzrok smrti Berezovskog nepoznat

Policijske jedinice obučene za rad u uslovima hemijske, biološke i radioaktivne kontaminacije pretražuju kuću u kojoj je pronađen mrtav Boris Berezovski.

Tijelo ruskog tajkuna, koji je živeo u Londonu u dobrovoljnom izgnanstvu, pronađeno je juče, a uzrok smrti još nije objavljen.

Iako se spekulisalo o infarktu i samoubistvu, policija tretira njegovu smrt kao "neobjašnjenu". Tijelo Berezovskog (67) je i dalje u njegovoj kući u Berkširu dok specijalne jedinice pretresaju objekat iz, kako se navodi, predostrožnosti.

Berezovski je navodno pronađen kako leži mrtav u kadi, a britanski mediji pišu i da je nedavno zbog srčanih problema bio u Izraelu na liječenju.

Ipak, jedan od njegovih pravnih zastupnika iz Moskve napisao je na Fejsbuku da je Berezovski izvršio samoubistvo, da je u posljednje vrijeme bio depresivan i da je ovo možda "potez očajnog, komplikovanog čoveka, koji nije mogao da živi siromašan".

"U nedavnom intervjuu novinaru magazina Forbs, gospodin Berezovski je rekao da njegov život više nema smisla i da bi voleo da može da se vrati u Rusiju", navodi BBC.

Iz Kremlja je u subotu saopšteno da je Berezovski nedavno pisao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i naveo da "želi da se vrati kući".

BBC podsjeća i da je Berezovski bio blizak prijatelj Aleksandra Litvinjenka, bivšeg agenta KGB, ali i MI6, koji je u Londonu ubijen trovanjem radioaktivnim polonijumom.

Berezovski je stekao ogromno bogatstvo tokom devedesetih godina, nakon kolapsa sovjetskog komunizma i jedan je od čuvenih ruskih oligarha.

Prvi milijarder u postsovjetskoj rusiji preživio je nekoliko atentata, a emigrirao je u Veliku Britaniju 2000. godine nakon sukoba sa Putinom. Politički azil mu je odobren 2003. godine.

U poslednje vrijeme njegovo bogatstvo se značajno istopilo, a veliki udarac pretrpio je kada je izgubio čuvenu parnicu od nekadašnjeg partnera i još jednog ruskog milijardera Romana Abramoviča.

Samo u tom slučaju morao je da plati oko pet milijardi dolara.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније