Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 10. 2014. 21:30 >> 21:46

U ŠPANIJI

Zaplijenjena droga vrijedna 2 miliona eura

Španska policija razbila je veliki lanac krijumčarenja droge, uhapsila 36 ljudi i oduzela 35 kilograma heroina u vrijednosti od preko dva miliona eura.

U saopštenju, španska policija navodi da je među uhapšenima i osumnjičeni vođa bande - marokanski državljanin i da je 20, od ukupno 36 uhapšenih, smješteno u pritvor, dok se istraga nastavlja.

Tokom akcije zaplijenjeno je 35 kilograma heroina ulične vrijednosti preko dva miliona eura, javlja AFP.

Banda je osumnjičena da je prodavala heroin drugim narko-trgovcima u sjeveroistočnom španskom regionu Katalonije i direktno korisnicima i da je novac od prodaje prebacivala u Maroko, gdje su "prali novac" kupovinom nekretnina, navela policija, prenijela je agencija AFP.

"Ovaj zaplijenjen heroin je najveća ikada sprovedena akcija policije Katalonije i najveća u Španiji u 2014. godini", navode iz policije i dodaju da je istraga otvorena u februaru, pošto su policajci otkrili "važna tačku prodaje heroina" u gradu El Vendrel na 70 kilometara južno od Barselone, gdje je bila baza kriminalnog lanca.

Policija je zatim pratila i izvršila prepad radi hapšenja 16. oktobra, kada je pošiljka heroina trebalo da stigne iz Holandije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније