Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 11. 2014. 21:21 >> 21:18

APELUJU NA SAD

Kurdi traže još oružja

Irački Kurdi uputili su apel američkim zvaničnicima da im pošalju teško naoružanje kako bi mogli da se bore protiv Islamske države.

“Ne možemo da se borimo sa  oružjem koje imamo. Treba nam nešto drugo, a bez toga mislim da će biti veoma teško, čak sumnjamo da ćemo osloboditi i svoje teritorije“, naveo je Fuad Husein, savjetnik predsjednika Kurdistana Masuda Barzanija.

Štab kurdskih iračkih snaga je saopštio da su im neophodni helikopteri, artiljerija i tenkovi.

Vol Strit Džurnal navodi da je Pentagon poslao “lako“ naoružanje Kurdima, koje ne uključuje raketno oružje koje je, kako navode iz Pešmerge, neophodno za sukobljavanje sa oklopnim vozilima i tenkovima Islamske države. 

Ipak, američki zvaničnici su naveli da se plaše slanja teškog oružja Kurdima, koji bi ga mogli iskoristiti za borbu protiv vladinih snaga Iraka, kako bi postigli nezavisnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније