Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 11. 2014. 23:07 >> 23:04

DVOJE IZ INDIJE

Papa kanonizovao šest svetaca

Papa Franjo je danas na ceremoniji na trgu Svetog Petra u Rimu kanonizovao šest novih svetaca.

Među njima su sveštenik i ćasna sestra iz indijske države Kerala. Papa se pomolio za svece, četiri Italijana i dvoje Indijaca iz Siro-malabanske crkve, koja je u punom zajedništvu s Katoličkom crkvom. 

Oko 5.000 ljudi je doputovalo iz Indije, kako bi prisustvovali tom činu.

Kanonizovani su sveštenik Kurijakoze Elijas Čavara, koji je živio u 19. vijeku, doprinio je širenju Siro-malabarske crkve, i Eufrazija Eluvatingal, koja je rođena 1877., i na krštenju je dobila ime Rouz, vodila je povučen život ispunjen molitvom zbog čega je prozvana "majka koja se moli".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније