Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 12. 2014. 17:48 >> 18:06

HOROR U ŠKOLI

Najmanje 148 mrtvih u napadu talibana

U napadu talibana na vojnu školu u Pešavaru, poginulo je najmanje 148 osoba, dok je 150 ranjeno, saopštili su zvaničnici. Napad je izvela grupa od šest talibana, a većina njihovih žrtava su mladi kadeti koji su bili nenaoružani,

 

Talibani su jutros upali u vojnu školu u gradu na sjeverozapadu Pakistana i počeli nasumice da pucaju, izjavio je policijski zvaničnik. Ubrzo su došli komandosi koji su uzvratili na napad talibana, likvidiravši šest napadača.

Zvaničnici su saopštili da je poginulo najmanje 148 osoba, dok je 150 ranjeno. 

Zvaničnici lokalne bolnice su objavili da je među poginulima i jedan nastavnik i pripadnik državnih oružanih snaga, iako je Katak izjavio da su svi poginuli djeca.

 

Policajac Džaved Kan je izjavio da su napadači u školu upali rano jutros i počeli nasumično da pucaju na djecu. Na lice mjesta su ubrzo stigli pripadnici pakistanske specijalne policije, koji su otvorili vatru na napadače.

Portparol talibana Mohamed Kurasani je u telefonskom pozivu pakistanskim medijima preuzeo odgovornost za ovaj napad, navodeći da je on izveden u znak odmazde zbog napada pakistanske vojske na porodice militanata.

"Odlučili smo da napadnemo baš vojnu školu zato što vlada ubija naše porodice i žene. Želimo da i oni osjete bol kakvu smo i mi osjetili", rekao je Kurasani.

                             

Pešavar je posljednjih godina česta meta napada militanata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније