Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 12. 2014. 13:58 >> 13:54

SVE IMA KRAJ

Dalaj lama: Možda ću biti posljednji

Tibetanski duhovni vođa dalaj lama, koji živi u egzilu, kaže da je svjestan mogućnosti da bude posljednji koji će nositi tu titulu.

 

 

Dalaj lama je za BBC rekao da bi bilo bolje da se vjekovna tradicija završi "u trenutku kada je dalaj lalam neko ko uživa veliku popularnost".

"Moguće je da neću imati nasljednika, to zavisi od događaja nakon moje smrti i to zavisi od naroda Tibeta", rekao je dalaj lama.

Istakavši da ta poziciija više nema političku odgovornost, nakon što je ona 2011. predata izabranom lideru vlade u egzilu, dalaj lama je rekao da "svaka institucija ima svoj kraj". 

"Sve što je stvorio čovjek će jednom prestati da postoji. Nema garancije da sljedeći koji dođe neće biti glupi dalaj lama. To bi bilo veoma tužno. Zato, mnogo bi bolje bilo da ta tradicija skonča u vrijeme popularnog dalaj lame", rekao je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније