Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 12. 2014. 14:27 >> 14:23

54 ZA 19 MJESECI

Misterija: Zašto umiru bankari?

Misterija se nadvila nad finansijskom scenom u svijetu – čak 52 vrhunska bankara poginula su ili su se ubila u poslJednjih 19 mjeseci. Samo ove godine ubilo se ili je poginulo 37 vrhunskih bankara.

Crna serija počela je 2013. kada se skokom kroz prozor ubio David Rosi, direktor u banci Monte dei Paschi. Poslije mjesec i po skokom iz voza u pokretu ubio se David Vilijam Vejgud, menadžer u HSBC.

Posebno šokantna bila je smrt američkog bankara Šona D. Milera, kome je prerezan grkljan u njegovom kupatilu 18. novembra ove godine. Dva posljednja primjera dogodila su se u Belgiji i u Velikoj Britaniji. 

Početkom novembra u Belgiji je nestao Gert Tak (52) koji je u jednoj velikoj banci vodio račune bogatih. Nakon mjesec dana policija je njegovo tijelo pronašla na plaži u Ostendeu, a na njemu nije bilo nikakvih tragova nasilja. Iako se nagađa da je možda želio da pobjegne s novcem svojih klijenata, njegove kolege odbacuju takve teorije. 

Prije nedjelju dana londonski investicioni bankar Skot Jang pronađen je naboden na šiljke ograde ispred zgrade u kojoj je živio. Navodno je skočio iz svog penthausa u zgradi koja se nalazi pored kuće u kojoj je nekad živio bubnjar Bitlsa Ringo Star. Policiji i vatrogascima trebalo je nekoliko sati da njegovo tijelo skinu sa ograde, a mediji su sljedećeg dana pisali da je riječ o još jednoj sumnjivoj smrti, 37. u ovoj godini. 

Na brojnim blogovima već se raspreda o teorijama zavjere i o misteriji koja obavija sve ove nesrećne događaje. Toga je, doduše, bilo i 2008. na početku velike krize, ali to su mahom bila samoubistva, prenio je Večernji.hr

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније