Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 02. 2015. 09:50 >> 09:46

TOKIO PORUČIO

Autentičan snimak ubistva Japanca

Snimak ubistva taoca Islamske države, japanskog državljanina Kendžija Gotoa, "vrlo vjerovatno je autentičan", saopšteno je iz Tokija.

"Nakon iscrpne analize, smatramo da je video snimak vrlo vjerovatno autentičan", izjavio je portparol vlade Japana Jošihide Suga.

Ubistvo taoca je oštro osudio generalni sekretar UN Ban Ki Mun, nazvavši ga "varvarskim". On je pozvao na bezuslovno oslobađanje svih taoca koje drže džihadisti.

Predsjednik SAD Barak Obama nazvao je danas pogubljenje japanskog novinara "užasnim ubistvom" i naveo da se SAD solidarišu sa Japanom u osudi tog "varvarskog čina". 

Bijela kuća je saopštila da zasad ne može da potvrdi autentičnost samog video snimka, koji je sinoć objavila Islamska država, ali može da potvrdi da je Goto ubijen. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније