Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 03. 2015. 08:52 >> 08:59

ZAHTJEV MJEŠTANA

Krasnokamsk postaje Putin?

Vodeći se krilaticom da laskanje otvara mnoga vrata, mještani ruskog grada Krasnokamska riješili su da otvore peticiju kojom bi poboljšali okruženje u kom žive. Jedna stavka te peticije je i da promene ime grada u Putin.

Kampanja čak ima slogan "Dajte Putinu čistu vodu", kojom žele da na neki način pritisnu vlast da obrati pažnju na njih, jer nemaju dovoljno čiste protočne vode. Ako bi im se grad zvao Putin, onda bi vlast morala da riješi probleme tog grada, kao što je čista voda, putevi, parkovi, vrtići, infrastruktura i druge probleme. Tako bi se poboljšala slika tog grada, a sve zahvaljujući novom imenu koje donosi prosperitet.

Ali, portparol Vladimira Putina, Dmitri Peskov, se ne slaže s tom željom žitelja Krasnokamska. On smatra da takvo ime grada može da probudi lažna očekivanja među mještanima i savjetuje ih da nađu drugi način da podstaknu razvoj svog grada.

Rusija je i ranije davala naziv svojim gradovima po vodećim ljudima. Sankt Peterburg se neko vrijeme zvao Lenjingrad, a današnji Volgograd se zvao Staljingrad.

"Moj stav prema predsjedniku je okej, ali moj stav prema starom nazivu našeg grada mi je još više okej. Naziv Putin više bi odgovarao nekom novom gradu, koji je tek u razvoju", rekao je gradonačelnik Krasnokamska, Jurij Čečijotkin.

Izgleda da se i građani slažu sa njim. Peticija je do sada sakupila samo 18 glasova, a šest osoba je bilo protiv. Do 11. aprila bi trebalo da sakupe 3.541 glas da bi vlasti mogle da razmotre promjenu naziva tog grada.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније