Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 03. 2015. 10:47 >> 11:28

OFANZIVA

Irak počeo vojnu operaciju za Tikrit

Irak je počeo vojnu operaciju ponovnog zauzimanja Tikrita, rodnog grada Sadama Huseina, koji se trenutno nalazi pod kontrolom Islamske države, javlja iračka televizija.

 

 

 

Lokalni mediji objavili su kako iračke snage napadaju grad potpomognuti vazdušnim napadima iračkih vojnih aviona.

Iračka televizija Al-Irakija objavila je kako su džihadisti protjerani iz nekih djelova grada, ali to nije službeno potvrđeno.

Premijer Haider al-Abadi ranije se sastao s vojnim liderima u provinciji Salahudin. Sunitskim plemenskim borcima koji su napustili Islamsku državu ponudio je oproštaj što je opisao kao "posljednju priliku".

Tikrit, koji je u ruke džihadista pao u junu 2014. godine, nalazi se 150 kilometara od Bagdada. Zauzimanje Tikrita bila je druga velika pobjeda džihadista nakon što su zauzeli Mosul.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније