Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 03. 2015. 22:16 >> 22:10

OTKRIVENI U RACIJI

Turska: Privedeno deset pripadnika ID

Turska policija privela je deset ekstremista Islamske države (ID), koji su otkriveni tokom racije po kućama u sjeverozapadnoj turskoj provinciji Sakarja.

Kako prenosi turska agencija Dogan, pretpostavlja se da su osumnjičeni turski državljani.

I prošlog mjeseca je pritvoreno pet Turaka osumnjičenih za pripadnost ID, nakon što su turske vlasti navele da je se stotine Turaka priključilo džihadistima u Siriji i Iraku.

Turska vojska pokrenula je disciplinski postupak protiv svog vojnika koji je odbio da se suprostavi pripadnicima ID, nakon čega je nestao na granici sa Sirijom.

Podoficir Ozgur Ors je nestao u januaru, nakon što je prešao granicu sa Sirijom iz jugoistočne turske provincije Kilis u operaciji hvatanje grupu krijumčara.

Vojska je optužila vojnika da je nanio štetu ugledu države i armije zato što se nije odupro ekstremistima ID.

Ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi da bude otpuštan iz vojske.

Mediji su ranije spekulisali da su Orsa možda oteli ekstremisti ID - tvrdnje koje nisu potvrdili zvaničnici niti vojska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније