Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

01. 04. 2015. 17:45 >> 17:39

PRVOOPTUŽENI SAOPŠTIO

Tukli me da priznam ubistvo Njemcova

Zaur Dadajev, optužen za ubistvo ruskog opozicionog političara Borisa Njemcova, rekao je danas u sudu u Moskvi da su ga tukli i primorali da prizna ubistvo.

 

Pet ljudi je uhapšeno u vezi sa ubistvom Njemcova 27. februara, ali je samo Zaur Dadajev, prema sudiji i istražiteljima, priznao ubistvo.

Ruske novinske agencije danas su prenijele izjavu Dadajeva koji je rekao sudu da je otet, tučen i natjeran da prizna ubistvo.

"Oteli su me nepoznati muškarci 5. marta. Ne znam gdje su me držali, ali zvanično hapšenje u Istražnom komitetu nije se desilo do 7. marta", rekao je Dadajev, prenosi novinska agencija Interfaks.

Dadajev je naveo da mu je prije nego što je uhapšen rečeno "šta i kako da kaže".

Na sudskom saslušanju u martu, Dadajev nije priznao krivicu u sudnici, a kasnije je povukao priznanje koje je dao istražiteljima, dok su još aktivisti za ljudska prava, koji su prošlog mjeseca posjetili Dadajeva u zatvoru, govorili o tragovima torture na njegovom tijelu.

Svih pet osumnjičenih su iz Čečenije i drugih djelova nestabilnog Severnog Kavkaza.

Dadajev je bio policajac u čečenskim policijskim snagama.

Ubistvo Njemcova, na mostu nedaleko od Kremlja u centru Moskve, šokiralo je pristalice ruske opozicije.

Mnogi od saveznika i kolega Njemcova sumnjaju u teoriju da su ga ubili Čečeni, smatrajući da bi njegovo ubistvo u oštro obezbeđivanoj zoni nedaleko od Kremlja bilo nemoguće bez umiješanosti zvaničnih organa.

Moskovski gradski sud danas je Dadajev produžio pritvor za još mjesec. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније