Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 04. 2015. 21:25 >> 22:21

IMA PODRŠKU OBAME

Hilari Klinton u trci za mjesto u Bijeloj kući

Nekadašnja prva dama Sjedinjenih Američkih Država, bivša senatorka i državna sekretarka pokušaće po drugi put da osvoji predsjedničku nominaciju svoje Demokratske stranke i postane prva žena predsjednik u istoriji SAD-a.

Hilari Klinton i zvanično se uključila u predsjedničku trku za položaj u Bijeloj kući 2016, javlja Glas Amerike.

Menadžer njene predsjedničke kampanje Džon Podesta poslao je imejl njenim pristalicama u kojem se navodi da će se nekadašnja prva dama kandidovati za nominaciju Demokratske stranke i dodaje da Klinton sada kreće u saveznu državu Ajova da se sastane sa biračima, a da će formalni početak kampanje biti obilježen na jednom mitingu narednog mjeseca.

To je drugi pokušaj Hilari Klinton da se izbori za predsjedničku nominaciju, pošto je 2008. izgubila od Baraka Obame, iako su je smatrali favoritom, što je i danas slučaj.

Nedavno istraživanje Galupa ustanovilo je da 48 odsto anketiranih ima pozitivno mišljenje o njoj, što je njen najniži rejting još od 2008. godine. Četrdeset-dva odsto je imalo negativno mišljenje.

Ukoliko bude izabrana, ona bi postala prva žena predsjednik u istoriji SAD.

Obama je ranije danas kazao da bi Klinton bila njegov dobar nasljednik.

"Ona je bila fantastičan kandidat 2008. godine. Podržavala me na izborima. Bila je izvanredan državni sekretar. Ona je moj prijatelj", naglasio je Obama.

"Mislim da bi bila odličan predsjednik", dodao je.

S druge strane, kandidaturu za republikansku nominaciju već su objavili senatori Ted Kruz i Rend Pol, a očekuje se da će im se sjutra pridružiti i Marko Rubio.

Takođe se očekuje da će se među brojnim republikanskim pretendentima naći i bivši guverner Floride Džeb Buš i guverner Viskonsina Skot Voker.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније