Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 04. 2015. 22:08 >> 22:01

CIPRAS APELUJE

"Mediteran da ne bude morsko groblje"

Premijer Grčke Aleksis Cipras, pozvao je vlade zemalja EU da neodložno predlože plan za rješavanje problema priliva velikog broja izbjeglica koji dolaze u Evropu.

"Niko od nas ne može da bude pasivan kada je na stotine duša izgubljeno u Mediteranu u pokušaju da pobjegnu od rata i siromaštva", naveo je Cipras, ističući da je neophodno preuzeti akciju da se zaustave stalne tragedije i da se zaustavi da Mediteran "postane morsko groblje".

Grčki premijer navodi da plan treba da obuhvati tri nivoa. 

Prvi bi bio poboljšanje struktura koje se bave migracijama i spasilačkim akcijama u Mediteranu, zatim pružanje podrške mediteranskim zemljama koje primaju veliki broj migranata i izbjeglica, uz pravednu raspodjelu tereta u finansijskom smislu. Treći nivo je preduzimanje diplomatske inicijative za mirno rješenje sukoba u Siriji, Iraku i Libiji. 

Cipras je naveo da je razgovarao telefonom sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem i da je podržao njegov predlog da se održi hitan sastanak o tom pitanju, prenijela je agencija ANA. 

"Nema vremena za gubljenje. Sporost košta ljudskih života", poručio je Cipras. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније