Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 05. 2015. 14:04 >> 13:58
8

NAREDNE DECENIJE

Rusija pravi "Avatara"?!

Prototip "robota Avatara" Rusija će izraditi tokom naredne decenije, smatra zamjenik generalnog direktora Fonda za napredna istraživanja Sergej Garbuk.

"U ovaj posao uključeno je više organizacija koje osmišljavaju antropomorfni interfejs koji će omogućiti smještanje čovjeka u novu realnost. Pri tome će se senzorika i organi kretanja robota prenositi na čula i kinematiku čovjeka", rekao je Garbuk RIA Novostima tokom konferencije u Tatarstanu "Informacijske tehnologije u službi vojno-industrijskog kompleksa Rusije".

Po njegovim riječima "Avatar" je robot koji će se, u nekom smislu, stopiti s čovjekom tako da će se čovjek početi da osjeća kao robot. Pri tome "Avatar" može biti potpuno ili djelimično antropomorfan, to jeste čovjek može, na primjer, osjećati svoju lijevu nogu kao lijevu gusjenicu tenka. 

U martu 2014. ruski vicepremijer Dimitrij Rogozin kazao je da će prva etapa projekta "robot Avatar" biti završena do kraja ove godine.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније