Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 06. 2015. 08:46 >> 08:37

PROTIVNICI EU

Peticija za istupanje Austrije iz EU

Protivnici članstva Austrije u EU pokrenuli su peticiju za istupanje iz Unije, koju građani mogu od danas do 1.jula da potpišu.

 

 

 

Peticiju je inicirala Inge Raušer, koja je već 2000. godine pokrenula peticiju koju je potpisalo samo 3,35 odsto glasačkog tijela.

Penzionisani prevodilac je od samog ulaska Austrije u EU protiv toga, i 1994. je prikupila 3.392 potpisa za podnošenje tužbe protiv referenduma o članstvu u EU.

Prošle godine ona je prikupila 9.971 potpis što je dovoljno za pokretanje aktuelne peticije sa zahtjevom da parlament donese odluku o istupanju Austrije iz EU, što treba da se sprovede uz prethodni referendum. 

Pravo da potpišu peticiju ima oko 6,4 miliona Austrijanaca, koji za to moraju otići do opštinske službe. 

Austriji bi bilo bolje bez članstva u EU, kako ekonomski, tako socijalno i ekološki, smatraju inicijatori peticije.Oni su, na konferenciji za štampu, naglasili da je EU nedemokratska, da zakoni usvajaju komesari koji nisu izabrani od strane naroda. 

Inicijatori peticije naglašavaju da bi istupanje iz EU dovelo do povećanja blagostanja u visini do 9.800 eura po domaćinstvu godišnje, jer bi prestalo finansiranje evropske administracije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније