Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

05. 07. 2015. 19:49 >> 19:41
1

NAKON REFERENDUMA

Rim i Pariz za nastavak pregovora s Atinom

Italijanski premijer Mateo Renci i francuski ministar ekonomije Emanijel Makron izjavili su danas da, bez obzira na ishod referenduma u Grčkoj, pregovori njene vlade s kreditorima treba da se nastave.

"Jasno je da ćemo sjutra, dan poslije referenduma, morati opet na pregovore. Prva osoba koja to zna je njemačka kancelarka Angela Merkel", rekao je Renci za italijanski list Mesađero.

Italijanski premijer je izrazio uvjerenje da, bez obzira na ishod glasanja, Grčka neće izaći iz eurozone i da će sama sve učiniti da do toga ne dođe.

Francuski ministar ekonomije Makron je rekao u Parizu da Evropska unija (EU) treba da nastavi politički dijalog s Grčkom bez obzira na referendum.

"Bez obzira na ishod glasanja, odmah sjutra treba da nastavimo politički dijalog", rekao je francuski ministar.

EU sa strepnjom očekuje ishod glasanja koje može dovesti do teških posljedica po budućnost cijele eurozone.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније