Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 07. 2015. 09:27 >> 09:32

ZAPADNA OBALA

Palestinska beba izgorela u podmetnutom požaru

Palestinski dječak od 18 mjeseci izgorio je u požaru u svojoj kući na Zapadnoj obali, za koji se sumnja da su ga podmetnuli jevrejski doseljenici.

 

 

 

Vatra je zhavatila kuću, dok je beba spavala sa svojom porodicom, a stariji brat i roditelji zadobili su teške povrede, prenosi Bi-Bi-Si.

Kako se navodi, napadači su ostavili grafite u blizini kuće, koji bi na hebrejskom jeziku mogli da budu protumačeni kao "osveta".

Očevici kažu da je požar podmetnut zapaljivim bombama. 

Otac je uspio da spasi ženu i starijeg sina, ali nije uspio da iznese i bebu. 

U požaru u selu Douma blizu Nablusa, oštećena je još jedna kuća, a portparolka izraelske policije Luba Samri kaže da postoji sumnja da je napad motivisan nacionalističkim pobudama. 

U saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) se navodi da prve istrage pokazuju da su osumnjičeni ušli u selo u ranim jutarnjim satima, podmetnuli požar u kuće i napisali grafite na hebrejskom na zidovima. 

IDF tenutni sprovodi istragu o ovom slučaju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније