Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 08. 2015. 13:56 >> 13:46

ŠIROKA KOALICIJA

Otkriven Putinov plan protiv Islamske države

Ruski ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov otrkio je plan predsjednika Rusije Vladimira Putina za borbu protiv Islamske države.

  

 

 

Kako piše list "Komersant", Lavrova je Putinov plan prenio državnom sekretaru SAD Džonu Keriju.

Ruska strana predlaže stvaranje široke koalicije u kojoj će učestvovati vojnici Sirije i Iraka i drugih zemalja regiona i Kurdi, rekao je Lavrov. 

Objavljeno je da su Sjedinjene Američke Države usvojile novu strategiju prema Siriji po kojoj svaka prijetnja "umjerenoj opoziciji" može da posluži kao razlog za vojno miješanje Vašingtona. 

Prema riječima Lavrova, ruska strana je naglasila nelegitimnost i kontraproduktivnost pristupa SAD, kada je prije godinu bilo objavljeno stvaranje koalicije za borbu sa Islamskom državom u Iraku i Siriji i bio dobijen pristanak iračke Vlade, međutim akcioni plan nije bio dogovoren sa Damaskom. 

Lavrov je ranije izjavio da Rusija pruža vojno-tehničku pomoć Siriji u borbi sa ID.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније